NOS-verslaggever bevestigt discriminatie jegens moslims

NOS-verslaggever Jeroen Wollaars heeft gisteren met een tweet eigenlijk alle vooroordelen die bestaan over moslims bevestigd. Wollaars deed gisteren verslag van het verdacht pakketje in Hannover. Op twitter zegt hij: “Verdacht pakketje bleek loos alarm. Mogen doorlopen. Mensen die er uit zien als moslims worden gecontroleerd.”

De tweet van de verslaggever zorgt voor de nodige boze reacties op twitter. Veel mensen vragen zich af of dit wel zomaar mag. Mensen op straat controleren omdat ze er uit zien als een moslims. “Dit is toch discriminatie”. Een andere twitteraar zegt “Gaat dit over huidskleur, of over een baard? Djellaba?” 

Wollenaars probeert zijn tweet later wel recht te zetten. Hij zegt: “Was onhandig geformuleerd, die eerste tweet. Wilde aangeven: er is hier sprake van racial profiling. Leek me belangrijk te melden.”

18-11-2015 Door: Demet TV