Metro rectificeert foute bericht over Turken

Dagblad Metro, de Telegraaf en verschillende andere Nederlandse en Belgische media maakten er melding van. Turkse supporters zouden bij de voetbalwedstrijd Turkije – Griekenland de minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs hebben “verstoord” door “Allahu Akbar” te roepen.  Maar dat is niet waar, moet Dagblad Metro nu toegeven. De voetbalsupporters verstoorden de minuut stilte juist niet, door te roepen “Sehitler olmez, watan bolunmez” daarmee refereren ze naar “Turkse soldaten die omkwamen door terreurdaden.” 

Metro zegt: “Verschillende bronnen melden dat de supporters geen ‘Allah akbar’ riepen, maar ‘Sehitler olmez, Vatan bolunmez’, vrij te vertalen als ‘Soldaten sterven niet, het land zal niet verdeeld worden.’ Hiermee zouden de supporters refereren naar Turkse soldaten die omkwamen door terreurdaden.”  Zo laat Dagblad Metro op zijn website weten.

Het kwaad is al geschied 

Hoewel Dagblad Metro de fout nu lijkt te rectificeren, is het kwaad echter al geschied. Zowel binnen- als buiten Nederland hebben tientallen kranten de berichten over Turkse voetbalsupporters die Allahu Akbar roepen inmiddels overgenomen en met het grote publiek gedeeld. Of zij ook overgaan tot rectificatie is nog maar de vraag.

18-11-2015  Door: Demet TV