Pas op voor valse verkeersboetes

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) ontvangt veel meldingen over vervalste verkeersboetes en nepmails. De vervalste boetes worden gestuurd door fraudeurs die je onder druk zetten om zo snel mogelijk de boete te betalen.

Deze fraudeurs bieden betaalmogelijkheden die het CJIB niet aanbiedt. Het gaat bijvoorbeeld om het betalen via een voucher, of ze vragen je het geld over te maken naar een rekeningnummer dat niet van het CJIB is.

Twijfel?
Twijfel je aan de echtheid van de boete? Controleer dan in ieder geval het rekeningnummer van het CJIB. Klik niet op de links in de e-mail en open zeker geen bijlagen. Controleer ook goed aan wie je je persoonlijke gegevens mailt.

Denk je dat je te maken hebt met fraude? Meld dit altijd bij de fraudehelpdesk.

17-11-2015