Categories Nieuws Artikelen

VVD steunt ‘mini-Schengen’ en asielplafond

De VVD zal voorstellen van het kabinet voor een ‘mini-Schengenzone’ of een asielplafond steunen. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijstra liett dat weten in reactie op berichten dat het kabinet hiernaar kijkt.

,,Zo’n voorstel kan op steun van de VVD rekenen, zowel ten aanzien van mini-Schengen als ten aanzien van een plafond in het aantal asielaanvragen”, aldus Zijlstra.

Woensdag werd duidelijk dat het kabinet nadenkt over een beperking van het Schengengebied, met nieuwe buitengrenzen. Er wordt gekeken naar een mini-Schengen bestaande uit de Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Als dat niet lukt worden er mogelijk afspraken met alleen België gemaakt. Als het mini-Schengen onhoudbaar blijkt, wordt overwogen om een plafond in te stellen voor het aantal asielaanvragen.

18-11-2015   Foto | Door: ANP / Demet TV