Categories Nieuws Artikelen

Zaak doodgeschoten Turkse advocaat bij Opsporing Verzocht

De zaak over de doodgeschoten oud-advocaat Haydar Zengin was gisteren te zien bij Opsporing Verzocht. In het televisieprogramma dat in het Turks werd ondertiteld,  zijn de kijkers opgeroepen om met informatie te komen over de Turkse oud-advocaat die op 15 oktober met meerdere kogels werd doodgeschoten in een kantoor in de Derkinderenstraat.

Volgens het televisieprogramma wordt door de politie onderzocht of Zengin per vergissing is vermoord. Vorige week woensdag werd in dat zelfde kantoor een andere man vermoord: de 49-jarige Z.E. raakte gewond, maar is buiten levensgevaar. Getuigen zouden gezien hebben dat de dader een blanke, blonde man zou zijn.

De Turkse Zengin was politiek betrokken, zo blijkt uit zijn Facebookpagina. Enkele dagen voor zijn dood riep hij zijn vrienden en bekenden op naar een bijeenkomst te komen waar het Turkse parlementslid Metin Kulunk zou spreken. Ook plaatste hij vele posts over het recente geweld van de PKK in Turkije.

18-11-2015   Door: Demet TV