Ook niet-moslimscholen verstoren minuut stilte voor Parijs

Op meerdere scholen in Nederland hebben leerlingen maandag de minuut stilte verstoord voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Ze praatten bijvoorbeeld door de herdenking heen. De Stichting School en Veiligheid, een organisatie die scholen kan adviseren, zegt dat donderdag na een bericht van het Reformatorisch Dagblad. Wie denkt dat dit alleen gebeurt op moslimscholen heeft het mis, want de meldingen komen niet alleen van moslimscholen. Ook op niet-moslimscholen werd de stilte verstoord.

De stichting kreeg meldingen van leraren. Precieze aantallen kan de stichting niet geven. Omdat leraren verstoringen niet hoeven door te geven, kan de organisatie ook geen conclusies trekken over heel Nederland. Wel zegt de stichting dat de meldingen ,,niet alleen uit de Randstad en niet alleen van moslimscholen” kwamen.

19-11-2015   Door: Demet TV