Turkije verkoopt vaker tweede huis aan buitenlanders

Steeds meer buitenlanders kopen een tweede huis in Turkije. Dat blijkt uit de cijfers van TUIK, de Turkse Centraal Bureau voor Statistiek. Het aantal buitenlanders die in de eerste 10 maanden van dit jaar een huis in Turkije hebben gekocht is gestegen naar meer dan 18 duizend.

Met name mensen uit Irak, Saoedi Arabië, Rusland en Koeweit kochten een tweede huis in Turkije. Het aantal huizen die aan buitenlanders zijn verkocht neemt zelfs toe. In vergelijking met een jaar eerder is er een toename van maar liefst 19 procent. In de maanden september en oktober van dit jaar was er zelfs sprake van een erg hoge verkoop aan buitenlanders.

De meeste huizen die door buitenlanders worden gekocht bevinden zich in Istanbul. Daarna volgen Yalova, Bursa, Aydin, Mugla en Antalya.

De  kopers komen uit deze landen:

Irak (3.221)

Saoedi Arabië (2.220)

Rusland (1.750)

Koeweit (1.728)

Engeland (915)

Duitsland (677)

Azerbeidzjan (645)

 

23-11-2015 Door: Demet TV