Rutte noemt artikel Volkskrant totale onzin

Het artikel in de Volkskrant waarin stond dat Geert Wilders het vertrek van minister voor Asiel Gerd Leers (CDA) heeft geëist is ’totale onzin’. Dat zei premier Mark Rutte donderdag tijdens de wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad. Rutte liet woensdag al per brief aan de Kamer weten dat de positie van Leers ‘noch in het Catshuis, noch in een andere setting buiten het Catshuis’ onderwerp van gesprek is geweest.

Rutte voelde zich naar eigen zeggen genoodzaakt om het bericht te ontkrachten omdat het iemand uit zijn kabinetsploeg betreft. Leers is volgens hem echter niet beschadigd door het artikel. “Dit is niet schadelijk voor Leers, het is schadelijk voor de Volkskrant, waarin honderd procent onzin staat.”

De premier gaf toe dat hij woensdag de chef van de Haagse redactie van de Volkskrant gebeld heeft om het verhaal te ontkrachten. “De Volkskrant is een serieuze krant en het stuk is geschreven door journalisten die ik hoog acht en die gewetensvol hun werk doen. Maar dit verhaal klopt van a tot z niet.”

De Volkskrant houdt voet bij stuk. “De Volkskrant en haar bronnen, dicht bij de Catshuisonderhandelingen, staan vierkant achter het verhaal”, schrijft de krant donderdag.

05 april 2012, 13:44
©novum