Schietpartij op Turkse bruiloft in Zaandam

Op een bruiloftsfeest in Zaandam is vrijdagavond geschoten. Een 56-jarige man uit Amsterdam is zwaargewond geraakt. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Twee mensen zijn aangehouden, zegt de politie.

De schietpartij gebeurde bij Partycentrum De Tulp aan de Sportlaan in Zaandam. Op de bruiloft zouden meer dan 600 mensen aanwezig zijn. Naar verluidt zouden twee ooms ruzie hebben gekregen, waarna een van hen naar zijn pistool greep.

Verschillende bronnen melden aan Demet TV dat het gaat om een Turkse bruiloft met mensen uit Aksaray.

UPDATEWij (Demet TV) hebben op dit moment een verslaggever op locatie.

UPDATEWij hebben nog niemand bereid gevonden die wil vertellen wat de reden was voor de ruzie.

UPDATE: Ooggetuigen melden aan Demet TV dat het er heftig aan toe is gegaan. Er was sprake van paniek en grote chaos. Mensen gilden. Uit angst om geraakt te worden door een kogel, kropen mensen onder tafels en stoelen. De dader zou meerdere schoten hebben afgelost.

 27-11-2015  Door: Demet TV

Was jij aanwezig op de bruiloft of heb je videobeelden of foto’s? Laat het ons (eventueel anoniem) weten

Een ooggetuige meldt zojuist het volgende aan onze redactie. Let op, één-op-één-kopie van berich:

“Ik was bij de bruiloft in partycentrum De Tulp. Ik was aan het zitten met mijn oom mijn tante en mijn ouders. Ee zaten te praten en opeens KABOEM KABOEM ik dacht eerst dat het een geluid van een confetti was maar blijkbaar was het dus geen confetti. Ik draaide me om en zag een man schieten op een andere man. Iedereen begon te gillen en mijn oom zei kruip snel onder de tafel en ik kroop onder de tafel en ging heel hard huilen. Daarna kwam mijn vader en gingen we gauw weg. Maar dat is nog niet alles we stapten de auto in en de weg was afgesloten. Onze auto en wijzelf werden gecontroleerd door de politie en het ging goed en toen gingen we weg.” 

Andere getuige:

“Bruiloft van een Nederlands meisje met een turkse jongen. Werd op turkse traditie gevierd. Er waren veel mensen van de turkse gemeenschap. Daar was tussen twee turkse mannen onenigheid deze opende het vuur. Er werd in totaal 5 keer geschoten. Zowel de turkse als nederlandse mensen raakten in paniek. Was er onenigheid om de manier van trouwen van verschillende culturen? Vele mensen doken onder de tafel en vluchten in paniek via alle mogelijke uitgangen naar buiten. De trouwerij was net begonnen. Erg vervelend voor het bruidspaar wat eigenlijk een schitterende herinnering had moeten zijn. Iedereen die naar buiten vluchten werd door de inmiddels gearriveerde politie gefouilleerd ook werd de auto doorzocht. Nou zo’n bruiloft wil je nooit meemaken.”