Categories Nieuws Artikelen

Documentaire Sonita wint IDFA publieksprijs

De documentaire Sonita van de Iraanse regisseur Rokhsareh Ghaem Maghami heeft de publieksprijs gewonnen op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Dat maakte de organisatie zondag bekend, op de laatste dag van het toonaangevende documentairefestival. De Iraanse kreeg hiervoor 5000 euro.

Sonita gaat over de achttienjarige Afghaanse Sonita Alizadeh, die illegaal in Iran woont en droomt van een carrière als rapper. De documentaire was vanaf het begin van het festival al favoriet bij het publiek.

De publieksprijs voor beste muziekdocumentaire ging naar Boudewijn de Groot – Come Closer van regisseur Suzanne Raes. De docu gaat over de Nederlandse zanger Boudewijn de Groot, die zich voorbereidt op een concert waarin hij afscheid neemt van zijn grootste hits.

De IDFA, die vorige week woensdag begon, trok dit jaar 255.000 bezoekers, evenveel als in 2014.

30-11-2015  Door: ANP / Demet TV