Oude Turkse paspoorten niet meer geldig

De oude Turkse passpoorten (donkerblauw) zijn niet meer geldig. Dat laat de Turkse consulaat in Rotterdam weten. “Met ingang van 24-11-2015 zijn de oude niet-biometrische paspoorten niet meer geldig,” laat de Turkse consulaat op zijn website weten.

De Turkse consul in Rotterdam roept mensen die in het bezit zijn van deze oude paspoorten op om hun paspoort te vernieuwen.

Een kleine tip voor mensen die zowel een Turkse als een Nederlandse identiteit hebben: Een paspoort dient als een reisdocument en in de meeste gevallen heb je geen nieuwe Turkse paspoort nodig als je al een geldige Nederlandse paspoort hebt. Vooral als je in het bezit bent van een Turkse identiteitsbewijs. Want samen met een Nederlandse paspoort en een Turkse identiteitskaart kan je ook naar Turkije reizen zonder dat je een visum hoeft te kopen. Met je Turkse identiteitskaart kun je immers bewijzen dat je Turkse staatsburger bent, daar heb je geen Turkse paspoort voor nodig.

07-12-2015  Door: Demet TV