Turkse ondernemer ziet zaak weer in vlammen opgaan

De Turkse ondernemer Adil Top ziet zijn onderneming weer in vlammen opgaan. Het bedrijf Top Chicken aan de Haagse Van der Kunstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag totaal verwoest door een brand.

Het vleesverwerkingsbedrijf van de Turkse zakenman bevond zich tegenover de MegaStores. Ook een Horecacentrum, een groothandel voor de horeca werd door de brand in de as gelegd.  Tijdens de brand klonken harde explosies. De brandweer zegt dat die werden veroorzaakt door koolzuurcilinders of gasflessen die er lagen opgeslagen.

Eigenaar Adil Top van Top Chicken gaat uit van brandstichting. Dat zegt hij tegen Omroep West. “In 2013 ging mijn bedrijf in Wateringen in vlammen op’, vertelt Adil Top. ‘In november zijn hier in Den Haag bij ons de banden lek gestoken. En kort geleden was er ook al brand. Wie doet zoiets?”

Het bedrijf van Adil Top levert kipproducten aan supermarkten. Twee maanden geleden was er ook een poging tot brandstichting in zijn pand. “Ik kan wel huilen, dit is al de vierde keer,” aldus Adil Top tegen Omroep West. Adil Top heeft geen idee wie er achter de eerdere brandstichting zat.

De oorzaak van de brand van vrijdagnacht is nog niet duidelijk.

07-12-2015  Door: Demet TV