Categories Nieuws Artikelen

‘Trump bezig met vervelende discriminatie’

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is bezig ,,met de meest vervelende vorm van discriminatie” door zijn uitlatingen dat moslims niet meer welkom zijn in de Verenigde Staten. Dat zei minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken dinsdag.

,,Je zet een hele religie in de hoek. Je zegt eigenlijk tegen alle moslims in de wereld dat ze niet welkom zijn in de VS. Dat gaat tegen alle waarden en tradities van het land in”, aldus Koenders. ,,Die uitspraken van Trump zijn niet bevorderlijk. En dat is een eufemisme.”

Trump zei maandag dat hij geen moslims meer zou willen toelaten tot de VS. In een verklaring onderstreepte de presidentskandidaat dat opiniepeilingen een haat tonen van moslims in de richting van Amerikanen. Die kan leiden tot meer aanslagen, zoals recent in San Bernardino.

08-12-2015 Door: ANP / Demet TV