Functieomschrijving vacature imam en PVV

Duizenden open vacatures staan er in Nederland. Maar er zijn er twee die direct de interesse van onze redactie wekte. Namelijk een vacature voor een imam bij Moskee Al Fath in Arnhem en een vacature voor kandidaat Tweede Kamerleden voor de PVV.

Wij hebben gekeken naar de verschillen in de functieomschrijvingen voor potentiële kandidaten.

Verbinding of  verbreken

Wat ons direct opvalt aan de vacature van de moskee is dat gezocht wordt naar een imam die “de onderlinge contacten tussen moslims en tussen andere kerkelijke instanties” wil bevorderen. Dat staat te lezen in de vacature van Moskee Al Fath in Arnhem.

De PVV is echter opzoek naar een kandidaat die de verhoudingen juist moet verslechteren. Mensen met een “afkeer van de islam”, zo staat te lezen in een twitterbericht van Wilders, kunnen reageren. Heb je geen afkeer van de islam? Dan is reageren onnodig.

Mensen met lef of iemand die rust uitstraalt

De moskee in Arnhem is op zoek naar een imam die “de rust” moet bewaken binnen de gemeenschap.” Want wellicht moet de moskee zich in de toekomst weer onnodig verdedigen als ergens op de wereld een aanslag wordt gepleegd waar weer de islam de schuld van krijgt. Verder moet de imam beschikken over “goede karaktereigenschappen” en “een voorbeeld” zijn voor anderen.

Bij de vacature van de PVV zien we iets heel anders. Want de PVV is op zoek naar mensen met “lef”. Lees mensen die de boel op stelten moeten zetten. Mensen die moeten uithalen naar de islam, die de kloof tussen mensen groter moet maken om de PVV te doen stijgen in de peilingen.

Wilt u n.a.v. bovenstaande reageren op een van vacatures? Stuut je cv naar:

PVV: kandidaat@pvv.nl

Moskee: alfathmoskee@hotmail.com

 

Succes met uw sollicitatie. 

08-12-2015   Door: Demet TV