Islamitische scholen winnen, maar reformatorische krijgen eer

Gisteren werd duidelijk dat islamitische basisscholen in Nederland het beste scoren in de eindtoets. Dat bleek uit een onderzoek van RTL Nieuws. Gemiddeld scoren islamitische basisscholen een 7,42 en reformatorische scholen een 7,24. Dus islamitische basisscholen doen het beter dan de reformatorische basisscholen. Toch lazen we in de kranten iets heel anders. 

AD: ‘Reformatorische scholen scoren beste op Cito-toets’

RTL Nieuws: Reformatorische basisscholen scoren het beste

ED:  ‘Reformatorische scholen scoren beste op Cito-toets’

Terwijl het moet zijn:

Demet TV: Islamitische basisscholen scoren beste bij eindtoets

Hoe dit kan? Weet jij het? Zo ja, vertel het ons ook.

UPDATE: De lokale partij Nida in Rotterdam, heeft RTL Nieuws inmiddels verzocht om het artikel aan te passen. De partij zegt daarover:

De resultaten van de eindtoets van leerlingen op islamitische (7.46) en reformatorische basisscholen (7.42) zijn beter dan resultaten van scholieren van andere soorten scholen. Toch interessant hoe (en waarom) RTL nieuws (bewust) een verkeerde kop kiest voor haar eigen onderzoek. Op ons verzoek voor een rectificatie aan RTL nieuws hebben we vooralsnog geen reactie gekregen.”  

08-12-2015    Door: Demet TV