‘Inval bij vermoedelijke bitcoin-bedenker’

De Australische federale politie heeft het huis en kantoor doorzocht van een man die door techmagazine Wired enkele uren eerder was aangewezen als het vermoedelijke brein achter de virtuele munt bitcoin. Dat gebeurde in opdracht van de belastingdienst, meldde persbureau Reuters.

De bitcoin bestaat sinds 2009. De identiteit van de bedenker van de virtuele munt, die schuilgaat achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto, was tot dusver onbekend. Maar volgens Wired gaat het waarschijnlijk om de in Sydney woonachtige Craig Steven Wright.

Waarom de belastingdienst Wright uitgerekend nu op de korrel neemt, is onduidelijk. Reuters wijst erop dat Wright mogelijk voor honderden miljoenen aan bitcoins bezit. De Australische politie sprak in een verklaring evenwel tegen dat de inval iets te maken heeft met recente berichten in de media.

09-12-2015  Door: ANP / Demet TV