Zwarte doos neergehaalde Russische toestel beschadigd

De zwarte doos met de vluchtgegevens van het Russische gevechtsvliegtuig dat door Turkije is neergehaald moet duidelijkheid geven over de vraag waar het toestel vloog toen het werd neergehaald. Maar er is een probleem. De geheugenkaart van de zwarte doos is beschadigd, volgens Russische onderzoekers.

Hoe het kan dat de gegevens beschadigd zijn, is niet bekend. Het hoofd van het onderzoeksteam Nikolai Primark zegt dat er vermoedelijk enkele gegevens over de vlucht ontbreken. Buitenlandse journalisten waren vandaag uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het openmaken van de zwarte doos.

Turkije en Rusland hebben al ruime tijd ruzie over het neergehaalde gevechtstoestel. De zwarte doos moet uitstelsel geven waar en wat er precies is gebeurd.

18-12-2015