Zes relschoppers Geldermalsen op vrije voeten

Van de veertien mensen die woensdag werden aangehouden bij de rellen in Geldermalsen, zijn er zes in vrijheid gesteld, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. De officier van justitie wil de hechtenis van de andere acht verdachten met nog eens drie dagen verlengen. Ze worden beticht van openlijke geweldpleging.

Twee van deze verdachten zijn minderjarig. Ze komen uit Haaften (gemeente Neerijnen) en Tricht (gemeente Geldermalsen). De anderen zijn een 18-jarige man uit Culemborg, een 25-jarige man uit Heukelum (gemeente Lingewaal), een 22-jarige man uit Enspijk (gemeente Geldermalsen) en drie mannen uit Geldermalsen van 21, 22 en 52 jaar.

Donderdag werd hun hechtenis met drie dagen verlengd. Het is aan de rechter-commissaris om te besluiten of ze nog eens drie dagen vast blijven zitten. Dat zal volgende week gebeuren.

De zes die op vrije voeten zijn, zouden zich schuldig hebben gemaakt aan lichtere vergrijpen, zoals het dragen van een bivakmuts, belediging van de politie en vernieling. Ze komen uit Geldermalsen, Zaltbommel en Meteren en zijn tussen de 20 en 40 jaar oud. De officier van justitie zal binnenkort besluiten hoe hun zaak verder wordt afgehandeld.

18-12-2015 © ANP / Demet TV