Rutte bedankt Luxemburg met wijnglas

Met een wijnglas in modern Nederlands design heeft premier Mark Rutte zijn Luxemburgse collega Xavier Bettel bedankt voor het werk dat Luxemburg heeft verzet als voorzitter van de Europese Unie. Nederland neemt op 1 januari het stokje over en is dan voor zes maanden de voorzitter van de EU.

Rutte overhandigde het presentje vrijdag in de marge van een Europese top van regeringsleiders en staatshoofden in Brussel. Het is de laatste keer dit jaar dat de bewindslieden elkaar zien en daarom nam Rutte van de gelegenheid gebruik Bettel te bedanken.

Het wijnglas, dat aan de ene kant voor witte wijn is en aan de andere kant een kelk heeft voor rode wijn, is een van de relatiegeschenken die Nederland heeft ontworpen voor het voorzitterschap.

18-12-2015 © ANP / Demet TV