Verplichte deradicaliseringsprogramma voor deze extremisten

De rellen van 16 december voor het gemeentehuis van Geldermalsen zijn geen incident. De regering moet een deradicaliseringsprogramma ontwikkelen voor deze radicale extremisten. Dat zeggen DENK-Kamleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk. Zij hebben inmiddels een motie hierover ingediend.

De Denk-Kamerleden vinden dat de regering actie moet ondernemen tegen de relschoppers in Geldermalsen. Volgens de Kamerleden moet “de regering onder ogen zien dat er stevige maatregelen moeten worden genomen om deze relschoppers te deradicaliseren,” aldus Kuzu.

De politieke beweging DENK is van mening dat de rellen rond de komst van het AZC in Geldermalsen geen incident zijn, omdat eerder raadsleden in Purmerend en Den Haag ook werden bedreigd. “In deze steden is er ook ophef en weerstand bij de toewijzing van een asielzoekerscentrum in die gemeente,” laat Kuzu weten.

De Kamerleden vinden dat Nederland “ruimhartig moet omgaan” met het opvangen van mensen in nood.

18-12-2015 © ANP / Demet TV