Vlaams Belang opent meldpunt tegen illegalen

Het Vlaams Belang in België heeft een website opgericht waarop klachten over illegalen worden verzameld. De regering onderneemt te weinig om illegalen het land uit te sturen, aldus de extreemrechtse partij dinsdag. De website doet denken aan het meldpunt voor klachten over Oost-Europeanen dat de PVV van Geert Wilders onlangs opende.

Het Vlaams Belang zegt op de website www.meldpuntillegaliteit.be informatie te willen vergaren over ‘misbruik van sociale zekerheid, illegale arbeid, misdaad’ en andere kwesties. Informatie over illegalen moet direct worden doorgestuurd naar de politie, zei de partij van Filip Dewinter.

Het Belgische Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding noemde de website in het radionieuws van de VRT ‘volstrekt illegaal’. Het meldpunt doet sterk denken aan het Duitse naziregime en de praktijken van de Stasi in Oost-Duitsland, zei directeur Jozef De Witte. Vooral het feit dat het Vlaams Belang zelf aan ‘actieve opsporing’ zegt te gaan doen is het Centrum in het verkeerde keelgat geschoten.

10 april 2012, 14:15
©novum