Voorwaarden afkopen Turkse dienstplicht bekend

Het wetsvoorstel dat mogelijk moet maken dat Turken die buiten Turkije wonen hun dienstplicht kunnen afkopen voor 1000 euro is ingediend bij het Turkse parlement (Tweede Kamer). Nadat het parlement heeft ingestemd met de wijziging zal het afkoopbedrag voor de Turkse dienstplicht worden verlaagd van 6000 naar 1000 euro.

Voorwaarden

Met het indienen van het wetsvoorstel zijn ook de voorwaarden voor het afkopen van de dienstplicht bekend geworden.  Dit zijn de voorwaarden voor Turken in het buitenland die hun dienstplicht willen afkopen voor 1000 euro:

–          De dienstplichtige moet een verblijfsvergunning in het buitenland hebben of in het buitenland een tweede nationaliteit hebben aangenomen

–          De dienstplichtige moet minimaal de helft van zijn leeftijd in het buitenland hebben gewoond. (Dus als u 30 jaar bent, moet u minimaal 15 jaar in het buitenland hebben gewoond)

–          De dienstplichtige moet minimaal 5 jaar in het buitenland hebben gestudeerd / op school hebben gezeten

–          De dienstplichtige moet op het moment van de aanvraag in het buitenland woonachtig zijn

Mensen die al een termijnbedrag hebben betaald

De wetswijziging zal ook gelden voor Turken die inmiddels al een of meerdere termijnbedragen hebben betaald. Zij zullen echter het teveel betaalde bedrag niet terug krijgen. (Voorbeeld: Als u inmiddels 1.500 euro heeft betaald, hoeft u niet nog meer te betalen. Maar u krijgt het teveel betaalde bedrag van 500 euro niet terug)

22-12-2015    Door: Demet TV

Lees ook: Eisen afkopen Turkse dienstplicht versoepeld