‘Nederland is een land om je thuis te voelen’

,,Veel mensen in Nederland maken zich zorgen over de toekomst en vragen zich af hoe we onze eigen manier van leven kunnen beschermen in een wereld waarvoor we ons niet kunnen afsluiten.” Dat zei koning Willem-Alexander vrijdag in zijn kerstrede, die gelijktijdig werd uitgezonden op onder meer NPO1 en RTL4.

,,Er is in ons land nog veel werk te doen om iedereen erbij te betrekken. Nederland is een land om je thuis te voelen.” Hij sloot af met ,,Ik wens u allen, waar u zich ook bevindt en hoe uw persoonlijke omstandigheden ook zijn een gezegend kerstfeest”.

De koning sprak de bevolking staand toe vanuit villa Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. Het was Willem-Alexanders derde kerstrede. Die heeft altijd een sterk persoonlijk karakter, net zoals de toespraken van zijn moeder, prinses Beatrix, toen zij nog koningin was.

25-12-2015 © ANP / Demet TV