Categories Nieuws Artikelen

‘Goed jaar voor Nederlandse industrie’

De Nederlandse industrie heeft een goed jaar achter de rug. De vraag naar Nederlandse producten bleef sterk, waardoor de export en de verkoop op de binnenlandse markt verder aantrokken. Ook de eerste maanden van 2016 zien er goed uit, zei de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maandag.

De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie nam in december opnieuw toe, zij het in een iets lager tempo dan in november. De index van de Nevi wijst met een stand van 53,5 nog altijd op een behoorlijke verbetering. Een stand boven 50 duidt op groei, een lager cijfer staat voor krimp. In de afgelopen 32 maanden stond de index structureel boven de stand van 50.

De productie in de industrie nam vorige maand aanzienlijk toe, in een sterker tempo dan in november. Ondanks een ,,afvlakking” van de binnenlandse vraag draaien de productiebedrijven daardoor op volle toeren, aldus de Nevi.

04-01-2016 © ANP / Demet TV