Duikers zoeken naar man, maar hij ligt in bed

De hulpdiensten in Alkmaar zijn in de nacht van zondag op maandag enkele uren bezig geweest met een man die in het water zou liggen bij het Waagplein. Na ongeveer anderhalf uur werd de zoekactie gestaakt. De man om wie het ging bleek gewoon in zijn bed te liggen, meldt een woordvoerster van de veiligheidsregio maandag.

De zoekactie begon toen een beschonken man de kroeg uitkwam en zei dat zijn broer in het water lag. (Telefonisch) contact leggen met de vermiste, lukte de politie niet. Daarop gingen de duikers de gracht in. Toen de hulpdiensten later bij de vermiste man thuis gingen kijken, bleek hij gewoon in zijn bed te liggen. Hij had eerder die avond in de kroeg gezeten met de man die melding had gemaakt van de vermissing. Vermoedelijk zijn het broers van elkaar, maar dat kon de woordvoerster van de veiligheidsregio niet met zekerheid zeggen.

Naast duikers waren ook de politie, brandweer en een ambulance opgetrommeld. Hulpdiensten waren al in de buurt van het Waagplein vanwege een vechtpartij.

04-01-2016  © ANP / Demet TV