Hoe moslimjongeren de politie helpen

Stichting As-Soennah heeft dit jaar voor de 5e keer “haar morele en maatschappelijke” verantwoording genomen om maar met liefst 150 vrijwilligers op Oud en Nieuw een oogje in het zeil te houden in de Haagse Schilderswijk. Samen met politie en andere welzijnsorganisaties hebben jongeren met Oud en Nieuw in de wijk gesurveilleerd.

De stichting zegt dit te doen in navolging van een vers uit de koran: “En aanbid Allah en vereenzelvig niets met Hem en bewijs vriendelijkheid aan de ouders, de verwanten, de wezen, de behoeftigen, de niet-verwante buur en de verwante buur.” (Soerat an-Nisaa: 36)

De islamitische As-Soennah met de daaraan verbonden As-Soennah-Moskee zegt zich te laten inspireren door dit vers uit de Koran om een oogje in het zeil te houden in de Haagse Schilderswijk. Waar nodig zijn zij met Oud en Nieuw op straat met jongeren in gesprek gegaan, hun gewezen op hun verantwoordelijkheden en voorkomen dat zij kattenkwaad uithalen.

De stichting zegt dat het bijzondere aan deze samenwerking is, dat het een samenwerking is tussen “mensen van verschillende religies en komaf die zich niet laten uitspelen door de angst die door bepaalde krachten bewust wordt gecreëerd om onze samenleving te ontwrichten”, aldus het bestuur van de As-Soennah.

“Ook al zijn wij verschillend van afkomst, religie, sekse, etc., we hebben allemaal één gemeenschappelijk belang. En dat is het behouden van, en het verder investeren in een veilige en vredige samenleving. Voor ons allen en de toekomstige generaties.”

De video van het optreden op Oud en Nieuw is gemaakt door Al-Yaqeen.