Nieuwe wetgeving voor mensen die naar het vrijdaggebed willen

De Turkse premier Ahmet Davutoglu komt binnenkort met een nieuwe regeling die het mogelijk moet maken dat werkende moslims in Turkije op vrijdag naar moskee voor het vrijdaggebed kunnen. Dat laat de premier dinsdag weten.

De Turkse premier zei dat tijdens een partijbeenkomst. “Iedereen kan voortaan met gemak het vrijdaggebed verrichten. De mogelijkheid om te bidden zal gerespecteerd worden”, aldus Davutoglu. De premier zegt bezig te zijn met een regelement die dat mogelijk moet maken.

De premier wil voorkomen dat mensen die werken zich in allerlei bochten wringen om na het vrijdaggebed weer op tijd aanwezig te zijn op het werk. “We hebben hier allemaal mee te maken. We gaan voorkomen dat mensen de imam verzoeken om het vrijdagpreek kort te houden en zorgen dat iedereen in alle rust het gebed kan verrichten”.

05-01-2016 © Demet TV