Medewerkers kunnen in ziekenhuis overnachten

Het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) biedt medewerkers vanwege de gladheid de mogelijkheid om in het ziekenhuis te overnachten. Het ziekenhuis heeft uit voorzorg zo’n 130 bedden geplaatst, zo meldt een woordvoerster dinsdag.

De bedden zijn vooral bedoeld voor mensen die dinsdag aan het werk zijn en woensdag opnieuw in het ziekenhuis aan de slag moeten. ,,Omdat het zo glad was, was dinsdag slechts de helft van de medewerkers aanwezig. Om bezettingsproblemen te voorkomen, bieden we mensen daarom aan om in het ziekenhuis te slapen.” Het is nog niet bekend hoeveel personeelsleden van het aanbod gebruik willen maken.

Omdat het veel medewerkers dinsdag niet lukte om naar het werk te komen, zijn niet alle operaties en spreekuren doorgegaan. De poliklinieken van het UMCG waren dinsdag gewoon open, al kwamen veel patiënten niet opdagen.

06-01-2016 © ANP / Demet TV