Merkel wint Four Freedoms Award 2016

De prestigieuze internationale Four Freedoms Award wordt dit jaar toegekend aan Angela Merkel. De Duitse bondskanselier wordt onderscheiden vanwege onder meer haar moreel leiderschap, niet alleen in Duitsland zelf maar ook als voortrekker in de Europese vluchtelingencrisis en financiële crisis.

Dat heeft Han Polman, de voorzitter van de Roosevelt Foundation en commissaris van de Koning in Zeeland, woensdag bekendgemaakt. Merkel neemt de prijs op 21 april in ontvangst in Middelburg.

De internationale Four Freedoms Award wordt jaarlijks toegekend aan mensen die zich sterk maken voor de vier vrijheden, zoals de Amerikaanse president Roosevelt die in januari 1941 verkondigde: meningsuiting, godsdienst en gevrijwaard zijn van gebrek en vrees. De prijs wordt afwisselend uitgereikt in Middelburg en New York.

06-01-2016 © ANP / Demet TV