Asscher: burgemeester geeft verkeerd signaal

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vindt dat de burgemeester van Keulen een verkeerd signaal heeft afgegeven na de aanranding en beroving van vele tientallen vrouwen in de Duitse stad tijdens de jaarwisseling. Dat schrijft de vicepremier woensdag op Facebook.

De burgemeester heeft vrouwen aangeraden op armlengte afstand te blijven van mannen tijdens het aanstaande carnaval, aldus Asscher. ,,Het zal vast goed bedoeld zijn (…), maar het is een compleet verkeerd signaal”. Volgens hem heeft elke vrouw recht op vrijheid en veiligheid en is het verkeerd om de suggestie te wekken dat de vrouwen er zelf iets aan hadden kunnen doen.

Asscher noemt het gebeuren bij het centraal station van Keulen ,,huiveringwekkend”. Zeker negentig slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan. ,,De daders – een grote groep jonge Noord- Afrikaanse mannen – verdienen stuk voor stuk vervolging en straf”, aldus Asscher.

01-06-2016 © ANP / Demet TV