‘Groen licht voor rechtszaak tegen Facebook’

De Belgische bank KBC heeft van een rechter in de Verenigde Staten groen licht gekregen voor een tweetal rechtszaken tegen Facebook. De internetgigant zou ten tijde van de beursgang in 2012 in documenten ,,onjuiste en misleidende” verklaringen hebben afgegeven, zo valt te lezen in Belgische media.

Onder meer werd de omzetverwachting van Facebook kort voor de beursnotering naar beneden toe bijgesteld. Volgens de aanklacht waren niet alle beleggers hiervan tijdig op de hoogte en kelderde door deze herziening de koers van het aandeel. Het duurde een jaar voordat de prijs van het aandeel de introductiekoers van 38 dollar oversteeg.

Onbekend is hoeveel schade KBC en andere beleggers hebben geleden, maar dit zou naar verwachting beperkt zijn. De bank vindt het echter zijn plicht om het belang van klanten, hoe groot of hoe klein ook, te verdedigen.

07-01-2016 © ANP / Demet TV