Categories Nieuws Artikelen

Proef met loslaten winkeltijden Amsterdam

Wie ’s avonds laat of midden in de nacht wil winkelen, kan binnenkort terecht in het centrum van Amsterdam. In dat gebied, met uitzondering van de Wallen, begint dit voorjaar een proef met het loslaten van de winkelsluitingstijden. Ondernemers mogen dan zelf bepalen wanneer ze open zijn.

De Amsterdamse gemeenteraad is akkoord gegaan met een voorstel hiertoe van coalitiepartners D66 en VVD. ,,Drukke gezinnen met twee werkende ouders en alleenstaanden met lange werkdagen hebben die flexibiliteit nodig. Hetzelfde geldt voor de nachtportier, de arts met late dienst of de bouwvakker die voor zonsopgang begint”, zegt D66-fractievoorzitterJan Paternotte.

De partijen beseffen dat de meeste mensen overdag winkelen. Niet alle winkels willen dan ook tot laat of de hele nacht geopend zijn. Maar voor die ene winkelier die het wel wil, moet het mogelijk zijn, vinden D66 en VVD

De proef duurt twee jaar.

07-01-2016 © ANP / Demet TV