3000 Duitse Turken gaan in Den Haag protesteren

Ongeveer 3 duizend Sjiitische moslims uit Duitsland gaan het komende weekeinde in Nederland protesteren tegen zowel Saoedi-Arabië als IS. De betogers zijn boos op Saoedi-Arabië omdat dat land kort geleden samen met 47 andere veroordeelden de Sjiitische Nimr Baqir al-Nimr ter dood bracht.

De betogers zullen zich zaterdag om 15 uur verzamelen op de Alexanderstraat in Den Haag. Vandaaruit zullen ze lopen naar de ambassade van Saoedi-Arabië en het Vredespaleis, zo laat een woordvoerder van de organisatie aan Demet TV weten.

De afgelopen dagen zijn op veel plaatsen in de wereld protesten georganiseerd tegen Saoedi-Arabië omdat het land 47 mensen ter dood bracht. De Sjiitische Nimr Baqir al-Nimr die ook werd vermoord, stond bekend om zijn kritiek tegen het regime in Saoedi-Arabië.

Ook Nederland is bezorgd om de situatie in het land. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft eerder gezegd een mensenrechtenambassadeur naar het land te sturen om daar over de mensenrechtensituatie te praten.

07-01-2016 © Demet TV