Politie Parijs doodt man bij politiebureau

De politie in Parijs heeft donderdag een man doodgeschoten die gewapend met een mes een politiebureau binnen wilde komen. De man droeg tevens een bomgordel, maar die bleek volgens een politiebron nep te zijn. Bij het betreden van het gebouw zou hij Allahu akbar (Allah is groot) hebben geroepen, aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het incident vond plaats bij een bureau in het achttiende arrondissement in het noorden van het Parijse centrum, nabij Montmartre en niet ver van Gare du Nord. Het was donderdag exact een jaar geleden dat gewapende islamitische terroristen de redactie van het tijdschrift Charlie Hebdo binnendrongen en in totaal twaalf mensen vermoordden.

De man van donderdag werd voor de deur van het politiebureau doodgeschoten. Een robot controleerde hem op de stoep op explosieven. De politie zette de straat af en gebood mensen naar binnen te gaan en ramen en rolluiken te sluiten. Ook de aangrenzende Boulevard Barbès werd afgesloten.

President Franois Hollande hield kort voor de verijdelde aanslag donderdag een toespraak ter gelegenheid van de herdenking van de aanslagen van een jaar eerder. Hij sprak op het hoofdbureau van de politie in Parijs de ordediensten toe.

07-01-2016 © ANP / Demet TV