32 duizend Duitse Turken keren terug naar Turkije

Gedurende 2014 zijn bijna 32 duizend Turken in Duitsland voorgoed teruggekeerd naar Turkije. Dat schrijft de Turkse krant Sabah. De krant baseert haar cijfers op het rapport van de Duitse minister Thomas de Maiziere (CDU).

Volgens het rapport wonen er in Duitsland 1,53 miljoen Turken. 22 duizend daarvan heeft ook de Duitse identiteit. Van de Turken die in 2014 terug keerden naar Turkije heeft bijna 7 duizend ook een Duitse paspoort. Interessanter is dat 42,5 procent van de Duitse Turken die terugkeren, jonger is dan 18 jaar.

In het zelfde jaar hebben in totaal 1,46 miljoen mensen met name uit andere EU-landen zich in Duitsland gevestigd. Daarentegen verlieten ruim 900 duizend mensen Duitsland.

Volgens de laatste cijfers telt Duitsland iets meer dan 81 miljoen inwoners. 7,5 miljoen daarvan (9,3 procent) bestaat uit buitenlanders. 18,5 procent van alle buitenlanders in Duitsland zijn Duitse Turken. 

07-01-2016 © Demet TV