Tweede Kamerlid Koser Kaya fietst van Den Haag naar Wassenaar

Kamerlid Fatma Koser Kaya fan D66 fietst donderdag van Den Haag naar Wassenaar. Dat doet ze samen met raadsleden van D66 in Den Haag. Zij voeren actie tegen het besluit van het kabinet om de kuststrook niet langer te beschermen tegen bebouwing.

“Met deze fietstocht wil ik het belang benadrukken van de prachtige kustlandschappen in Nederland”, zegt Koser Kaya tegen Omroep West. “We kunnen onze stranden niet verkwanselen door strandpaviljoens en hotels te bouwen,” aldus het Kamerlid.

Koser Kaya heeft ook vragen hierover gesteld aan het kabinet. Ze wil graag weten of provincies kustgebieden kunnen aanwijzen als bijzondere landschappen. Voglens haar kunnen “alleen dan voorkomen worden” dat de stranden worden “volgeplempt met gebouwen”.

Naast Koser Kaya zijn ook natuurorganisaties bang dat de kust vol wordt gebouwd. Eigenaren van strandpaviljoens zijn daarentegen wel blij met de verandering.

07-01-2016 © Demet TV