Dit zijn de nieuwe Turkse id-bewijzen

Turkije komt met nieuwe identiteitskaarten voor Turken in zowel binnen- als buitenland.  Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Turkije laat weten klaar te zijn met de infrastructuur om de nieuwe identiteitskaarten mogelijk te maken. Zodra de wijzigingen in het zogenoemde “bevolkingswet” zijn aangepast, zullen de eerste nieuwe identiteitskaarten aan de bewoners van het plaatsje Kirikkale worden uitgereikt.

Naar verwachting zullen binnen drie jaar alle oude identiteitskaarten worden vervangen door de nieuwe. De nieuwe identiteitsbewijzen zullen 10 jaar geldig zijn. Ook krijgen zowel mannen als vrouwen voortaan de identiteitskaart in een zelfde kleur. Voorheen kregen vrouwen een roze en mannen een blauwe identiteitskaart.

De nieuwe identiteitsbewijzen bevatten ook een microchip waar de gegevens van de houder van afgelezen kan worden.

07-01-2016 © Demet TV