Kamervragen PVV over vrije dag voor Suikerfeest

De PVV van Geert Wilders heeft Kamervragen gesteld over het mogelijk invoeren van een vrije dag voor het Suikerfeest op scholen in Amsterdam. “Bent u bereid de introductie van islamitische evenementen, alsmede de vervanging van westerse/christelijke feestdagen door islamitische met hand en tand tegen te houden? Zo niet waarom geeft u Nederland dan weg?” is een van de vragen van de PVV.

Amsterdamse schoolbesturen lieten eerder weten dat ze openstaan voor het invoeren van een vrije dag voor het Suikerfeest. Volgens de schoolbesturen kan een christelijke feestdag eventueel daarvoor geruild worden.

Veel kinderen kunnen nu ook vrij krijgen voor een religieuze dag. Wel moet een verzoek daartoe twee dagen van tevoren worden ingediend.

07-01-2016  © Demet TV