PvdA-raadslid wil meldpunt racisme en islamofobie

PvdA-raadslid Selami Coskun wil in Roermond een meldpunt voor islamofobie, antisemitisme en racisme. De raadslid schrijft dat in vragen aan het college van B&W. Coskun zegt zich zorgen te maken om racisme in Roermond.

Vorige week is in Roermond een woning beklad met racistische en discriminerende teksten. “De afgelopen periode is er een aantal incidenten gebeurd die bij de burgers van Roermond een verontrustend, angstaanjagend en onveilige gevoel heeft gecreëerd’’, aldus Coskun.  Deze incidenten hadden een racistisch, antisemitisch en islamofobisch motief. Het eerste incident betrof de bedreiging van de Fatih Moskee in Roermond. Het tweede incident gebeurde in de wijk Hoogvonderen, waarbij een islamitisch stel leuzes als ‘no islam in the street’ op hun muren zag. Het laatste incident betrof een burger die racistische en islamofobische teksten op de muren van zijn verhuurde woning zag. Dit zijn ontwikkelingen die keihard aangepakt moeten worden’’, aldus Coskun.

11-01-2016 © Demet TV