Terreuroverleg van start in Den Haag

Een internationaal overleg over de strijd tegen terreur gaat maandag van start in Den Haag. Daar komen ruim 250 vertegenwoordigers uit meer dan vijftig landen bijeen. Ook afgevaardigden van Europol, Interpol, de Verenigde Naties en de Europese Unie schuiven aan.

De aanwezigen gaan onder meer praten over het uitwisselen van informatie. Ook het tegengaan van jihadgangers en het beschermen van burgers tegen terreur staan op de agenda. De conferentie is een initiatief van minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Hij vindt het van belang dat ,,de internationale coalities regelmatig de klokken gelijkzetten”.

Koenders onthulde zondag dat het aantal namen op de nationale terrorismelijst is in een jaar tijd is verdubbeld. Plaatsing op die lijst zorgt ervoor dat tegoeden van betrokkenen bevroren kunnen worden, waardoor terreur voor hen moeilijker valt te financieren. De minister zal er maandag voor pleiten wereldwijd gegevens over bevriezing van tegoeden te delen.

11-01-2016 © ANP / Demet TV