Eerste schooldag 520 ‘asielkinderen’ succes

Het is een prima eerste dag op een Nederlandse school geweest voor 520 kinderen uit de noodopvanglocatie Heumensoord, meldt de gemeente Nijmegen maandag. De kinderen uit voornamelijk Syrië, Eritrea en Irak zijn heel lang niet of nog nooit naar school geweest.

Het was dan ook een ,,spannende dag” voor docenten en schoolleiding om te zien hoe de eerste schooldag zou verlopen. De lessen worden in het Nederlands gegeven.

De meeste kinderen lijken nu met veel plezier uit te kijken naar de tweede schooldag in Nederland, aldus een gemeentewoordvoerster. Velen van hen zitten al maanden in de opvanglocatie. In een voormalig schoolgebouw in Nijmegen wordt zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs voor hen georganiseerd. Zij worden met de bus naar school gebracht en weer opgehaald.

11-01-2016 © ANP / Demet TV