Wet verlaging afkoopbedrag dienstplicht aangenomen

In het Turkse parlement is het wetsvoorstel om het afkoopbedrag van de Turkse dienstplicht te wijzigen aangenomen. In totaal is over vier punten eens geworden. Dat laat de Turkse staatspersbureau Anadolu Ajans weten.

Een van die punten is dat mensen die meer dan drie jaar legaal in het buitenland hebben gewoond, hun dienstplicht kunnen afkopen voor duizend euro. Voorheen was dit bedrag 6 duizend euro.  Deze mensen kunnen tot en met hun 38ste leeftijd een aanvraag bij de Turkse consulaat doen om hun dienstplicht af te kopen voor duizend euro.

Mensen die al eerder een aanvraag hebben gedaan om hun dienstplicht af te kopen, gaan ook duizend euro betalen. Dat zelfde geldt ook voor mensen die al ouder zijn dan 38 jaar. Ook zij kunnen hun dienstplicht afkopen voor duizend euro.

Even kort op een rij.

Wat zijn op dit moment de regels om uw dienstplicht voor duizend euro af te kopen? 

–       U moet minimaal 3 jaar legaal in het buitenland gewoond hebben

–       Ook als u ouder dan 38 jaar bent kunt u de Turkse dienstplicht afkopen voor duizend euro.

–       Mensen die al eerder een aanvraag hebben gedaan, (toen het afkoopbedrag nog 6 duizend euro was) hoeven niet nog meer te betalen als zij al minimaal duizend euro hebben betaald

–       Mensen die tot nu toe meer dan duizend euro hebben betaald krijgen hun geld niet terug.

 

14-01-2016  © Demet TV