Categories Nieuws Artikelen

Run op schildkliermedicijn

Berichten eerder deze week over een dreigend tekort aan het schildkliermedicijn Thyrax Duotab hebben geleid tot een run op de Nederlandse apotheken. Dat laat de brancheorganisatie van apothekers KNMP weten. Volgens de organisatie is er bij de groothandels echter nog voldoende voorraad.

De fabrikant van het geneesmiddel Aspen Pharma Trading Ltd. maakte deze week bekend het schildkliermedicijn in de dosis van 0,025 mg vanaf februari niet meer te leveren. De tabletten van 0,100 en 0,150 mg zijn vanaf medio 2016 niet meer beschikbaar.

Volgens de KNMP heeft de mededeling veel onrust veroorzaakt bij de patiënten, die zich massaal aan de balie bij de Nederlandse apotheek hebben gemeld.

Fabrikant, B-Medical van het merk Thyrofix, dat eveneens de werkzame stof levothyroxine bevat, verwacht 25 januari extra voorraden beschikbaar te krijgen.

15-01-2016 © ANP / Demet TV