Burgemeester bezoekt Turks moskee en betuigt medeleven

Naar aanleiding van de terreuraanslagen in Istanbul, heeft burgemeester Jaap Paans van de gemeente Alblasserdam afgelopen vrijdag een bezoek aan de Yunus Emre Moskee gebracht en zijn medeleven betuigt aan de Turkse gemeenschap.

De burgemeester kwam direct na het vrijdaggebed aan bij de moskee en richtte zich tot de Turkse moskeebezoekers. “Selamun Aleykum” waren de eerste woorden van de burgemeester. De burgemeester benadrukte dat terreur waar ter wereld dan ook, altijd afgekeurd dient te worden.

De burgemeester zei ook dat hij geen verschil ziet in de terreuraanslagen in Parijs en de terreuraanslagen in Istanbul.  Het doel is in beide gevallen het zelfde, “angst zaaien”, aldus de burgemeester.

De burgemeester werd tijdens zijn bezoek aan de moskee vergezeld door de Turkse advocaat Ejder Kose. Kose zegt blij te zijn met het bezoek van de burgemeester, omdat een bezoek zoals deze volgens hem voor het eerst is in Nederland.

16-01-2016 © Demet TV