Beleggers eisen honderden miljoenen van VW

Institutionele beleggers zeggen honderden miljoenen euro’s aan schade te hebben geleden door het dieselschandaal bij Volkswagen. Advocatenkantoor Nieding + Barth kondigde maandag aan deze week namens 66 van deze partijen, waaronder vermogensbeheerders en pensioenfondsen, een claim in te dienen.

Nieding + Barth verwacht dat duizenden particuliere beleggers zich bij de zaak aansluiten. De advocaten willen aantonen dat Volkswagen al veel eerder op de hoogte was van het gesjoemel met de uitstootwaarden van dieselauto’s dan september, toen de zaak aan het licht kwam. De autofabrikant wilde geen commentaar geven op de aanstaande claim.

In de VS hangt VW voor tientallen miljarden aan claims boven het hoofd, zowel van groepen mensen met een auto van het concern als de Amerikaanse overheid. De beurswaarde van Volkswagen is sinds september met 22 miljard euro geslonken.

18-01-2016 © ANP / Demet TV