Politie toont beelden brandstichters Turkse vereniging

De politie heeft vanavond beelden getoond van de brandstichters die op 14 september een Turkse vereniging in brand staken. De beelden werden tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht getoond op NPO 1. 

De drie daders hebben vorig jaar in de vroege ochtend van 14 september molotovcocktails gegooid door de ruiten van buurthuis Versam van de Turkse Federatie Nederland. Voorzitter Mustafa Senyurek van Versam verklaarde toen al aan Demet TV, niet te weten wie achter de brandstichting zit. 

Wel is bekend dat de Turkse Federatie Nederland bekend staat als een nationalistische organisatie. En omdat juist een dag eerder in Rotterdam door Turken gedemonstreerd is tegen de terreurorganisatie PKK, bestaat het vermoeden dat leden van de PKK achter de brandstichting zitten.

De daders

De daders zijn 3 jongemannen, één van hen was gezetter dan de andere twee, hij droeg een blauw trainingspak.

Auto 

Ze reden die avond in een donkere Volkswagen Golf of Polo met opvallende velgen, die ze tijdens de brandstichting op de Benthuizerstraat geparkeerd hadden.

Getuige

Tijdens hun actie rijdt er een auto over de Zaagmolenstraat, die bestuurder slaat rechtsaf de Benthuizerstraat in en passeert vlak daarna de auto van de daders. Uiteraard wil de politie de inzittende(n) van die auto graag spreken omdat ze hele belangrijke getuigen kunnen zijn.

Heeft u informatie over deze zaak, meld het dan bij de politie.

Politie Eenheid Rotterdam: 0800 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000 (gratis)

Team Nationale Criminele Inlichtingen: 079-345 8 999