‘Geen bewijs voor lek uit Commissie Stiekem’

Er is geen bewijs gevonden dat een fractievoorzitter uit de Tweede Kamer opzettelijk heeft gelekt uit de zogeheten Commissie Stiekem, officieel de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CIVD). Een speciale commissie die in opdracht van de Tweede Kamer onderzoek deed naar deze kwestie concludeert dat woensdag.

Er zijn geen feiten of omstandigheden aangetroffen waaruit een redelijk vermoeden van schuld zou blijken van één of meer personen. Voldoende redenen voor vervolging ontbreken, aldus het onderzoeksteam dat zijn bevindingen presenteerde in een advies aan de hele Kamer.

De leden klagen ook dat hun onderzoek moeilijk was. Ze betreuren ,,dat het niet mogelijk is gebleken om de waarheid achter de schending van de geheimhouding” te achterhalen.

20-01-2016 © ANP / Demet TV