Beatrix in juni naar Istanbul en Ankara

Koningin Beatrix brengt van 13 tot en met 15 juni een bezoek aan de Turkse hoofdstad Ankara en Istanbul. In die laatste stad staat onder meer een uitvoering van het Nederlands Dans Theater op het programma, laat de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag weten. Beatrix is het enige lid van het Koninklijk Huis dat op bezoek gaat.

Het gaat om een bezoek in het kader van vierhonderd jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije. Het gaat niet om een staatsbezoek, maar om een ‘gewoon’ bezoek. De laatste keer dat Beatrix het land bezocht, was tijdens een staatsbezoek in 2007.

Sinds dinsdag brengt de Turkse president Abdullah Gül een driedaags staatsbezoek aan Nederland om de betrekkingen te vieren. Hij werd dinsdag ontvangen door koningin Beatrix

18 april 2012, 14:01
©novum