Foutje met gebedsrichting (kibla) na 60 jaar opgemerkt

Maar liefst 60 jaar heeft het geduurd voordat men er achter kwam dat de gebedsrichting (kibla) van de Kacak Moskee in Turkije fout was. De Kacak Moskee bevindt zich in de Turkse plaats Kutahya en is in 1956 gebouwd.

Pas nadat oplettende buurtbewoners de imam waarschuwden werden de eerste stappen gezet om de fout te herstellen. Op zijn beurt waarschuwde de imam van de moskee, de moefti (islamitische rechtsgeleerde) van de plaats Kutahya. De moefti Haci Yusuf Gul startte direct een onderzoek waaruit bleek dat de bezoekers van de Kacak Moskee al 60 jaar in de verkeerde richting baden.  

De fout met de gebedsrichting is inmiddels hersteld. Volgens de Islam moeten moslims met hun gezicht naar Mekka bidden.

Zie video hieronder met o.a. een interview met de imam van de moskee.

21-01-2016 © Demet TV