Categories Nieuws Artikelen

Turkse premier Davutoglu komt naar Nederland

Op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos heeft minister-president Mark Rutte overlegd met de Turkse premier Ahmet Davutoglu over de aanpak van de vluchtelingenstroom van Turkije naar Europa. De Turkse premier komt op 10 februari naar Den Haag voor verder overleg.

De EU en Turkije kwamen eerder een actieplan overeen. Ankara gaat in ruil voor onder meer 3 miljard euro de levensomstandigheden van Turkse vluchtelingen verbeteren en de vluchtelingenstroom indammen. Begin deze maand zei Europees commissaris Frans Timmermans dat Turkije meer moet doen om de migrantenstroom af te remmen.

Rutte zei deze week in het Europees Parlement dat het aantal vluchtelingen dat uit Turkije naar Europa komt in zes tot acht weken sterk moet zijn teruggedrongen. Nederland is op dit moment voorzitter van de EU. Een woordvoerder van de premier wilde donderdag niets inhoudelijks kwijt over het gesprek van Rutte met Davutoglu.

22-01-2016 © ANP / Demet TV